De beste zwangerschapscursus in Amsterdam met een 9,8 score

Lees hier over de ervaringen van  de eerdere zwangerschapcursus cursisten op de Zwangerschapscursus facebook pagina of lees hier alvast over veel zwangerschapscursus ervaringen in Amsterdam en plaatsen rond Amsterdam.

  • positive review  Wat een heerlijke cursus. Ik zeg eerlijk ik had hier geen zin in.. na al die informatieavonden dacht ik alles wel te weten, maar nee... Suzan heeft nog heel veel tips en weetjes verteld die ik nog niet wist en waar we zeker wat aan gaan hebben! niet zweverig, interactief (op een leuke manier), lekker vlot, humor en informatief! Alles wat je nodig hebt voor een leuke cursus! Echt een aanrader!

    thumb Jacq Krijgsman
    9/07/2019

    positive review  Fijne cursus gehad vandaag! Voor de mannen zeker een fijne aanrader hoe de cursus gegeven wordt want het is niet zweverig of suf. Handige informatie gekregen waar je ook echt wat aan hebt en Suzan haar manier van cursus geven was ook erg prettig voor beide.

    thumb Richelle Renting
    9/01/2019

    positive review  Een bevallingscursus, iets waar de meeste mannen met enige frisse tegenzin en op voorspraak van (bijna) moeder de vrouw naartoe gaan, omdat de heren die al vader zijn bij een dergelijke cursus veelal het schrikbeeld creëren van urenlang puffen, yoga-oefeningen en meer van die ongein. Niets daarvan, gelukkig! Op zaterdag 27 juli 2019 hebben wij – Alexandra en ondergetekende - een zeer leerzame bevallingscursus onder leiding van Suzan Doeswijk mogen bijwonen. Inderdaad, “mogen”, want van heinde en verre komen de proud moms and dads to be naar de cursus van Susan om op een gemoedelijk, (licht) interactieve, luchtige en didactisch sterke wijze een goede hoeveelheid theorie voorgeschoteld te krijgen. De manier hoe Suzan de theorie tastbaar maakt, is bewonderingswaardig, want de vier uur durende zit is voorbij voordat je er erg in hebt. Iedereen komt binnen met de gedachte alles al te weten – we hebben immers allemaal Kluun gelezen en het boek Zwangerschap voor dummies prijkt op de keukentafel -, maar dat blijkt niet helemaal het geval. Met een gedegen wetenschappelijke onderbouwing wordt op ontspannen en soms hilarische wijze iedere fase van de zwangerschap en bevalling doorlopen, waarbij de handige tips en tricks niet ontbreken. Doordat Suzan deze handigheidjes met de nodige kwinkslagen benadrukt, blijven ze goed hangen. Wat mij het meest intrigeerde, is dat in het ziekenhuis kennelijk niet altijd acht wordt geslagen op wat het beste is voor de vrouw die op het punt staat te bevallen. Anders gezegd, je wordt erop voorbereid om mondig te zijn door te vragen naar wat je nodig hebt – bijvoorbeeld een gedimde verlichting, wat de ontspanning voor de vrouw bevorderd - of juist te weigeren – zuivelproducten of cafeïne houdende producten, welke in het ziekenhuis “gewoon” worden gegeven -. Ook het zogenaamde vluchtkoffertje kent nu, na de cursus, een iets andere indeling. Een bolletje geitenwollensokken heeft een plekje gevonden. De Jaminzak met snoepjes zijn exit – en vervangen voor licht verteerbare “snacks” en de chocoladerepen zijn beperkt tot één, voor mij. Centraal staat de vrouw, maar de man wordt niet vergeten! Terugkijkend op de cursus kan ik niet anders stellen dan dat wij nu echt goed zijn voorbereid op al het spannende dat komen gaat. Ik denk dat er redelijk wat kindertjes in Hoofddorp en omgeving het zeer jammer vinden dat juf Suzan een andere weg is ingeslagen. Ik kan niet anders dan dankbaar zijn. Iedereen die nog een zwangerschapscursus wil volgen, raad ik sterk aan om je voor de cursus van Suzan in te schrijven; onmisbaar, leerzaam en het is als aanstaande ouders goed om in een ontspannen sfeer echt iets samen te doen en leren. Suzan, veel dank daarvoor!

    thumb Emiel Duijn
    7/30/2019

    positive review  Het is een fijne, luchtige cursus vol met wetenschappelijke feitjes. De cursus wordt gegeven op een relaxe, humoristische manier die je mee neemt in het verhaal de bevalling. Je krijgt fijne tips en tricks te horen waar je denk ik veel aan zal hebben. Suzan zorgt ervoor dat de partners/vaders betrokken zijn en ook worden getest op wat zij weten en waar ze aan moeten denken en wat zij vooral wel en niet moeten doen. Kortom het is een fijne, gezellige cursus die het waard is om naar toe te gaan. De tijd vloog voorbij en kijk er zelf erg fijn op terug. Zal zeker mijn vrienden, kennissen, familie aanraden om deze cursus bij te wonen. Mijn partner vond het totaal geen kwelling en kijkt er ook relax op terug een goede voorbereiding is het halve werk zeggen ze 😄 Suzan bedankt voor een leerzame en toch een gezellig ochtend/middag. Groetjes Umut&Bijoura

    thumb Bijoura Elfring
    7/28/2019

    positive review  duidelijke en bruikbare informatie, no nonsense mentaliteit en veel humor , top cursus!

    thumb Cynthia Methorst
    7/13/2019

    positive review  No nonsens, geen zweverig gedoe, gewoon zoals het is , top cursus met veel humor en feitjes, ook voor de mannen erg nuttig

    thumb Remco Piket
    7/10/2019

    positive review  Bevallingscursus van 1 dag gevolgd. Suzan heeft op een humoristische, relaxte, interactieve manier veel tips gegeven over hoe zo prettig, ontspannen en zelfverzekerd mogelijk te bevallen. Onwijze aanrader, het was een topdag! Ook een aanrader voor de mannen!

    thumb Anouk van den Esschert
    7/01/2019

    positive review  In juni de cursus gevolgd samen met mijn vrouw. Ook voor mannen is dit een goede cursus, geen gezweef! Wel een hoop nuttige informatie en een leuke interactieve middag. Een hoop nuttige dingen geleerd!

    thumb Egbert Bruins Slot
    6/25/2019

    positive review  We hebben rond mei deze cursus bij Suzan gevolgd voor de geboorte van ons eerste kindje en hebben er heel aan gehad! Alle informatie is nuttig, het tempo zit er goed in en we hebben veel nieuwe info gehoord. Fijn om zoveel info in 1 dag te krijgen. Suzan betrekt alle stellen er goed bij (maar niet opdringerig), waardoor je van begin tot eind geboeid mee kunt doen. Tot slot wordt alles met veel humor gebracht, niet onbelangrijk voor een onderwerp dat best spannend is. Voor partners ook heel nuttig. Wij zijn blij dat we de cursus hebben gevolgd, echt een aanrader!

    thumb Martine de Niet
    6/16/2019

    positive review  Zowel 3 jaar geleden als eind mei de Bevallingscursus met veel plezier gevolgd bij Suzan samen. De tweede keer de cursus in 1 dag gevolgd ter voorbereiding op de bevalling van ons tweede kindje. Deze ‘opfriscursus’ is dan ook zeker aan te raden aan stellen die al een kindje hebben rondlopen en de kennis omtrent bevallen willen bijspijkeren. Er was bij ons veel kennis weggezakt (gelukkig ook veel ‘oh ja!’ momenten) Het tempo zit er bij de eendaagse cursus goed in, maar wel met voldoende pauzes, zodat je alle informatie beter in je op kunt nemen. Suzan heeft de prettige eigenschap dat ze blijft boeien door haar luchtige uitleg en humor. Daarnaast is er ruimte voor vragen en houdt ze het interactief, dit alles in een veilige setting. Meerwaarde voor ons was dat Suzan de deze keer extra aandacht schonk aan het krijgen van een tweede kindje, zonder dat dit storend was voor de stellen die een eerste kindje krijgen. We gaan met vertrouwen de volgende bevalling tegemoet.

    thumb Marieke Westmaas
    5/31/2019

    positive review  Met heel veel humor, interactie en super tips, gingen wij (Ja zelfs mijn vriend) met veel plezier hier elke week naar toe! geen pufklasje maar alles lekker down to earth!

    thumb Marissa Verheij
    5/29/2019

    positive review  Wat een aanrader! Nuchter, helder, onderbouwd met wetenschap en feiten,. Met persoonlijke aandacht voor iedereen en vooral ook een hoop humor. De dag was zo voorbij. Op naar de bevalling!

    thumb Jacobine van Hooijdonk-Derks
    5/28/2019

    positive review  De bevallingscursus van 1 dag gegeven door Susan was een goede, nuchtere en informatieve dag. Heel fijn hoe zij alle kennis overbracht en er een persoonlijk tintje aangaf door iedereen bij naam te kennen. Inmiddels bevallen van een zoon en de kennis goed kunnen toepassen waardoor de bevalling heel vlot verliep. Wij raden deze cursus absoluut aan.

    thumb Marit Tijssen
    5/12/2019

    positive review  Deze cursus van 1 dag is een aanrader. Suzanne is een nuchtere vrouw die op een humoristische en vooral niet zweverige manier je door de bevalling fases heen praat. Er is veel interactie en voor de mannen is het ook interessant. Die worden soms even op scherp gezet! Het kan zijn dat er informatie voorbij komt die je van je verloskundige al een keer gehoord hebt, maar er komen zeker veel nieuwe dingen aanbod. Verder kan een een stukje herhaling absoluut geen kwaad In deze spannende periode. Natuurlijk mogen de puf oefeningen niet ontbreken, maar ook dit wordt op fijne manier gegeven (niet zittend op ballen of yoga matjes) Al met al een fijne cursus die ons absoluut gaat helpen! Dank je wel Suzanne.

    thumb Roos Jansen
    5/04/2019

    positive review  Mijn man en ik zijn in verwachting van ons eerste kindje 👶 en wij hebben 2 weken geleden de 1 dag cursus gevolgd. Het was een hele fijne cursus!! Echt een aanrader. Vooral voor koppels die niet van teveel poespas en zweverige oefeningen houden!! 🙅‍♀️ Het is heel luchtig met een hoop humor. Maar vooral veel nuttige informatie en praktische tips. 📝 Onze bevalling zal iets anders dan ‘normaal’ verlopen. Ik word namelijk bij 37 weken al ingeleid en twijfelde of zo een cursus dan wel handig was voor ons. Maar Suzan kon ook daarover veel informatie geven en heeft ons echt gerust gesteld! 🤩 Suzan is een leuke vrouw en prettig om naar te luisteren. Ze legde alles duidelijk uit en er was ook genoeg ruimte voor vragen. Wij zijn nu helemaal klaar voor de bevalling!! Bedankt Suzan!! 🥰

    thumb Priscilla Rosina-Davelaar
    4/29/2019

    positive review  Hele fijne, nuchtere en wetenschappelijke cursus. Duidelijke handvatten waar je mee aan de slag kan. Ook interessant voor de mannen en geeft vertrouwen voor de bevalling.

    thumb Anne van Engelen
    3/04/2019
  • positive review  Suzan geeft een superpraktische cursus boordevol nuttige informatie. Ze weet het op een leuke, interactieve en boeiende manier te vertellen, en bovendien met humor. We hebben in 4 uur tijd een hoop van Suzan geleerd en liepen een stuk zelfverzekerder over de bevalling de deur uit. Dikke aanrader dus!

    thumb Imke Hamacher
    3/03/2019

    5 star review  Half december hebben wij de eendaagse cursus van Suzan gevolgd. Wij vonden haar nuchtere en humoristische aanpak erg prettig. Vorige week is onze dochter geboren en tijdens de bevalling heb ik veel aan de cursus gehad. Zowel in de beginfase van de weeën als tijdens de persfase. Bedankt Suzan, voor al je tips! Het geboortekaartje komt jouw kant op. Hartelijk groet Iris

    thumb Iris Houtepen
    1/30/2019

    positive review  Suzan, is heel vriendelijk qua omgang. Ze zorgt er voor dat je je gemakkelijk voelt in de groep. Haar uitleg was heel goed die dag, omdat het met humor gedaan werd blijft het ook beter hangen. Ze betrekt de partner en veel bij, zodat hij zich ook betrokken voelt in het hele plaatje. En wees niet bang, je hoeft niet op een matje of bal te gaan zitten. En al zeker niet met je benen in de lucht. :):) Suzan bedankt voor de cursus. We zullen zeker aan je denken. Groetjes Youella en Sascha

    thumb Youella Longina Geerman
    1/15/2019

    positive review  Super leuke en leerzame dag gehad! Veel tips en eindelijk goed beeld wat je kan verwachten. Voor de mannen ook echt perfect. Geen yoga matjes of zweverige dingen. Heerlijke humor Suzan ! daar houden we van.

    thumb Sharona Hoekstra
    1/13/2019

    positive review  Hele leuke leerzame cursus met veel humor gebracht! Veel wijzer ervan terug gekomen, meer ontspannen en een vrolijke dag gehad. Geen zweverig gedoe en blijvend boeiend voor zowel moeders als vaders. Echt een aanrader bij deze topvrouw de cursus te volgen!

    thumb Leonie Spaans
    1/12/2019

    positive review  Zeer leuke en nuttige cursus. Geen zweverig gedoe en een flinke dosis humor. Suzan je doet het top!

    thumb Leonie van Baren - Berghoef
    1/01/2019

    positive review  Heel fijne informatie gekregen. Ik voel me echt voorbereid en nog relaxter over de bevalling.

    thumb Rosalie Haugen
    12/24/2018

    positive review  Erg leuke cursus. Nuttige informatie en praktische tips! Op een luchtige en interactieve manier gebracht. Aanrader! juist óók voor mannen??!

    thumb Maurice Plat
    12/15/2018

    positive review  Geweldige dag gehad bij Susan! Veel geleerd op een leuke manier, met veel humor! Een aanrader deze cursus!

    thumb Vanessa Van Straten
    12/15/2018

    positive review  Op 24 nov de bevallingscursus van 4u gevolgd. Wat was dat nuttig en duidelijk! Hele fijne sfeer, er wordt in een rap tempo verteld wat je moet weten, tips en tricks worden behandeld, met interactie en humor wordt je bij de les gehouden. Zeker een aanrader voor aanstaande ouders die niet veel tijd hebben voor een meerdaagse cursus!

    thumb Louise Santosa
    11/29/2018

    positive review  Vandaag een super leuke en leerzame bevallingscursus gehad! Echt een aanrader voor alle toekomstige ouders. Geen gepuf op ballen... wat de meeste mensen gelijk denken als je vertelt dat je een bevallingscursus gaat doen.. Nee, echt goede/nuttige informatie dat op een goede, leuke manier en vooral niet te vergeten met humor wordt opgebouwd, waardoor de bevalling vanaf begin tot eind helemaal duidelijk is en je weet wat je allemaal kan doen om het voor jezelf en vrouw zo “fijn” en verdraaglijk mogelijk te maken. Wij zijn er helemaal klaar voor! Laat ons prinsesje maar komen over een paar weekjes ???? Dankjewel Suzan!

    thumb Lisanne Wiebers - Nieuwland
    11/24/2018

    positive review  we hebben deze cursus genomen omdat mijn vrouw het wou maar toen ik daar was kwam ik achter dat het ook heel leerzaam was voor mannen ik ben heel erg blij dat we de dag cursus genomen hebben ik kan nu mijn vrouw heel goed helpen bij bevallen dat ze een snelle en minder pijnlijke bevalling te krijgen. bedankt voor een leerzaame cursus ??

    thumb Tamer Erarslan
    10/28/2018

    5 star review  Samen met mijn man hebben we een cursus van 1 dag gedaan. Ik was eerst aan het kijken naar een cursus van 7 avonden hier in de buurt maar helaas met werk kwam dit niet goed uit. Na veel google werk kwam ik uit bij Suzan. 50 min rijden maar dat hadden wij er wel voor over. Cursus zelf was heel leerzaam, ik dacht dat wij al veel wisten na een voorlichtingsavond bij de vk en in het ziekenhuis, niet dus! Stukje theorie, beetje praktijk en de grappen er om heen zorgden voor een gezellige dag. Wat ik vooral heel fijn vind is dat mijn man nu ook klaar is voor de bevalling en dat hij precies weet wat ons te verwachten staat. Tips en de ademhalingstechnieken worden hier dagelijks herhaald, de “K” vind hij het leukst. Zeer geslaagd dagje dus, bedankt Suzan!

    thumb Feride Camur
    10/28/2018

    positive review  Wij hebben de cursus van 4 avonden gevolgd en kunnen deze aan iedereen aanbevelen. Heel veel informatie in een lekker vlot tempo. Veel praktische tips waar je zelf nooit aan gedacht zou hebben. Persoonlijke aandacht en ruimte voor vragen en dit alles met een goede dosis humor. Wij gaan met vertrouwen de bevalling tegemoet. Dankjewel Suzan!

    thumb Krista Vesseur-van Stijn
    10/28/2018

    positive review  Interactieve, nuchtere en lekker vlotte cursus met veel humor. Samen met mijn vrouw in verwachting van ons eerste kindje en met de tips en trucs die zijn meegegeven kijken wij er met nog meer vertrouwen naar toe. Absoluut niet zweverig en ook voor de man is het geen straf om deze cursus bij te wonen.

    thumb Alex de Klerk
    10/14/2018

    positive review  Dit was een heerlijke 'no nonsens' cursus. Er word op een lekker tempo en op een leuke interactieve manier veel informatie met je gedeeld. Met een lekker laagje humor en voldoende pauzes is het een prima dagje, zelfs mijn vriend vond het leuk! Na deze cursus ga ik met een gerust gesteld gevoel de bevalling aan. Ik zou iedereen aanraden om minimaal de 1 daagse cursus te volgen zodat je met een goed gevoel je bevalling in kan gaan.

    thumb Saphira V. Diest
    9/30/2018
  • positive review  Wij hebben de Bevallings cursus van 1 dag vandaag gedaan en dit was echt super!! Een hele praktische cursus met veel nuttige informatie en een goede dosis humor 🙂 wij hebben vandaag veel geleerd en ons ook nog eens prima vermaakt! Suzan ontzettend bedankt ?

    thumb Amy Riegen
    9/29/2018

    positive review  wij hebben de korte cursus van een halve dag gedaan. Vooral om nog wat extra basisinformatie te krijgen en rust voor de bevalling te vinden. En die heb ik zeker gevonden. Kleine groep waardoor veel interactie, heel veel interessante en leuke informatie verpakt met humor en wetenschappelijke feiten. Oftewel helemaal top! Enorme aanrader. Suzan brengt het gewoon zoals het is, draait er niet omheen. Daar houden we van. Bedankt Suzan!

    thumb Lisa Willemse
    9/09/2018

    positive review  De cursus is kort, erg praktisch gericht en je blijft bij de les! Het mooie is, dat er óók veel tips en ideeën worden gegeven voor de partner. Hij vond het allemaal even interessant? Het was voor ons eigenlijk een leuke dag uit. In alle verhuisdrukte even tijd voor ons en het kleine wondertje dat we over 2 weken verwachten!

    thumb Toke van de Vliert - Nieuwenhuis
    9/03/2018

    5 star review  Gister de bevallingscursus van 1 dag gedaan bij Suzan. Wij hebben een super leuke dag gehad en veel geleerd. Suzan legt alles uit gebaseerd op feiten met een flinke dosis humor. Dit zorgt ervoor dat we vanaf het begin al ontspannen in de groep zaten. Geen zweverig gedoe, veel handige tips en handvatten en een hoop informatie waarmee we gerust gesteld gevoel de deur uit gingen. Wij zijn er klaar voor! Laat die baby maar komen ;-). Bedankt Suzan!

    thumb Kim van der Linden
    9/02/2018

    5 star review  Cursus waarbij je in vier avonden alles leert wat je moet weten voor de bevalling! Veel praktische tips waar je veel aan kan hebben. Goede cursusleidster met een no-nonsens instelling, die een open en gemoedelijke sfeer creëert! Ik kan het iedereen aanraden!

    thumb Kristel Franx
    7/26/2018

    5 star review  Wij houden van No-nonsens en hebben daarom deze cursus uitgezocht. En dat was het!!! Met een heerlijke dosis humor, nuchterheid en de praktische tips op een rij was dit echt een top cursus. We hebben veel geleerd en de avonden vlogen voorbij, een goed teken dus. De interactie houd je wakker en alert en zorgt ervoor dat je je interesse niet verliest. Ruimte voor vragen is er altijd en je voelt je ook al snel genoeg op je gemak bij Suzan om die te stellen. Kortom, een aanrader voor iedereen! (Ook voor de mannen;))

    thumb Milène van Kampen
    7/25/2018

    5 star review  Ook al denk je dat je best wel wat weet over bevallen, er zijn (blijkbaar) nog een hoop zaken die je niet van bekenden hoort. De bevalling is natuurlijk iets heel persoonlijks en iedereen beleeft het op haar eigen manier. Om ons beter te kunnen voorbereiden op de bevalling hebben we deelgenomen aan de Bevallingscursus van één dag. Heel fijn dat we in deze cursus geleerd hebben om ons op een ontspannen manier voor te bereiden op de bevalling. Geen zweverige praatjes, maar duidelijke informatie over de fase voor, tijdens en direct na de bevalling. Allemaal op een nuchtere, luchtige, interactieve manier door Suzan gebracht. Zelfs de puf-oefeningen komen in deze cursus aan bod. Heerlijk dat de zwangerschapscursus ook op deze manier kan!

    thumb Monique Duin-van Velzen
    7/22/2018

    5 star review  Op aanraden van een collega bij Suzan terecht gekomen. Mijn man en ik hebben de volledige cursus gevolgd. Groot voordeel van deze cursus is dat je het samen doet, zodat je samen ook bent voorbereid. Het was behalve heel nuttig, ook heel gezellig en lekker nuchter. Het bereid je goed voor, dus ik zou het iedereen aanraden.

    thumb Jan Na
    7/18/2018

    5 star review  Afgelopen zaterdag hebben mijn vriend en ik de bevallingscursus van 1 dag gedaan. We hebben een zeer leuke dag gehad, veel kunnen lachen en hebben nu echt het gevoel dat we praktische handvatten hebben gekregen om van de bevalling een bijzondere en positieve ervaring te maken. Ik voel me een stuk zekerder over wat ik kan verwachten en hoe ik hier mee om moet gaan. M'n vriend had van te voren niet veel zin in de dag, maar ook hij was zeer te spreken over de nuchtere en praktische insteek. Zeker een aanrader dus!!

    thumb Lisa Omtzigt
    7/15/2018

    5 star review  Wij hebben bewust gekozen voor een efficiënte cursus van 1 dag in plaats van een meerweekse cursus. Even twijfelde ik of dat wel zou volstaan, maar de cursus heeft mijn verwachtingen overtroffen. Op een luchtige, nuchtere, no-nonsense wijze en met een flinke dosis humor zijn al onze vragen door Suzan beantwoord. Ook voor de mannen een heel prettige cursus en fijn dat je dit stukje voorbereiding als stel kunt doen. Ik voel me al een stuk zekerder over de aanstaande bevalling, dankjewel Suzan!

    thumb Nori van Beusekom - Leurs
    6/30/2018

    5 star review  05mei de bevallingscursus voor stellen van Suzan gehad. Heerlijk spontane en vriendelijke dame. Je wordt echt betrokken bij de cursus en ze zorgt ervoor dat het interessant is en blijft. Ook informeert ze je op een leuke manier en er is leuke interactie. En ze houdt het levendig door haar humor. Informatief was het ook zeker! Wij zijn klaar voor de bevalling!

    thumb Jenny Nevescanin-Fang
    5/29/2018

    5 star review  Een leerzame en leuke cursus, veel tips gekregen en humoristisch. Het was totaal geen pufcursus of zweverig, lekker vlot en nuchter! Zelfs de mannen waren enthousiast.

    thumb Mandy Aartman-Plasmeijer
    5/06/2018

    5 star review  Hele fijne cursus gehad afgelopen zaterdag en ga nu toch wat meer ontspannen naar mijn bevalling toe leven.

    thumb Charlotte Gunzel
    4/30/2018

    5 star review  Wat een fijne bevallingscursus! Lekker nuchter, geen pufklasje, no nonsense, feitelijk/theoretisch en Suzan is een zeer prettige persoonlijkheid. Na afloop hadden mijn man en ik echt het gevoel dat we veel geleerd hadden en handvatten aangereikt hadden gekregen die ervoor zorgen dat we ons zekerder voelen over de komende, spannende periode. Onwijs bedankt daarvoor Suzan en we zullen je een geboortekaartje sturen! 🙂

    thumb Renate Kroon-Guitjens
    4/29/2018

    5 star review  Gisteren bij de bevallingscursus van Suzan geweest. Een echte aanrader voor alle ouders to be. Een nuchtere cursus met informatie en bewezen feiten. Alles wat je nodig hebt aan kennis om de laatste loodjes en de bevalling zelf, met vertrouwen in te gaan. Zowel voor mannen als vrouwen interessant en het interactieve aspect van deze cursus zorgt dat het geen moment saai of taai wordt. Bovendien is het zonder PowerPoint, wat wij als verfrissend ervaarden. Wij raden het iedereen aan! Kennis neemt een hoop onzekerheid weg. Groetjes, Michiel en Renate Kroon

    thumb Michiel Kroon
    4/29/2018

    5 star review  Hele goede no nonsense cursus die ons heeft klaargestoomd voor de bevalling. Suzan weet op een hele leuke en interactieve manier de toch wel beladen stof over te brengen op een luchtige manier. Ze heeft ons het vertrouwen en praktische tips gegeven om met een goed gevoel de bevalling in te gaan. Absolute aanrader!

    thumb Gea Apeldoorn
    4/26/2018
  • 5 star review  Bij de derde zwangerschap dacht ik: heb ik überhaupt een cursus nodig? Omdat mijn dochter 8 jaar geleden geboren was, heb ik besloten om het toch te doen. Wat was ik verbaasd over de inhoud! Suzan heeft veel praktische tips gegeven en op een fijne manier wat minder luchtige onderwerpen ter sprake gebracht. Heel praktisch to-the-point en zeker no-nonsense zwangerschapscursus die ik iedereen kan aanraden om te doen. Voorheen deed ik zwangerschapsyoga maar bij deze cursus heb ik veel meer aan gehad. Dankjewel Suzan! Ik heb echt aan je tips gedacht tijdens mijn bevalling!

    thumb Syl Wia
    4/24/2018

    5 star review  Wat kan je allemaal doen om je samen voor te bereiden op dat geen wat zo speciaal, zo nieuw en zo niet te controleren valt. We zijn samen in verwachting maar zij is zwanger, zij moet bevallen en zij voelt alles wat ik niet kan voelen of kan beleven. Je wilt er voor haar zijn om het toch zo veel mogelijk samen te doen. Samen bevallen was de cursus die we hebben uitgekozen. En het was een super fijne cursus. Een super fijne voorbereiding voor dat geen dat gaat komen en toch zo ongelooflijk spannend is. De cursus was erg interactief, praktisch en gezellig. Geen zweverige praat op een matje. Het koppel staat hier centraal niet alleen de vrouw. Wat kan de man voor haar doen. Wat kan je wegnemen van haar en hoe kan je het zo prettig mogelijk voor haar maken. Fijn om dit te doen met een groep. Het delen van ervaringen en wat je mee hebt gemaakt de afgelopen week. Het is echt een aanrader om te zien dat al die horror verhalen die je hoort niet altijd helemaal zo zijn dat als ze verteld worden. Dat elke bevalling anders is en dat iedereen het anders mee maakt. De cursus verteld je en laat je zien hoe je het zo veel mogelijk kan verzachten. Niet alleen voor de bevalling maar ook de handige tips en weetjes voor daar na. Het aftellen is dan nu toch echt begonnen. Komt de kleine eerder of later en hoe zal het allemaal gaan. De voorbereiding is gemaakt, de kennis is in huis en we gaan er vol vertrouwen in. Ons wondertje mag rond 1 juni ons leven komen verrijken en wij dat van hem/haar. Dat laatste is nog maar de verrassing, we zijn tenslotte in ‘verwachting’ Dank je wel Suzan voor het delen van je kennis, je ervaringen en leuke manier van het behandelen van de cursus. We laten je weten wanneer de kleine is geboren en als je wilt kan je bij ons koffie, thee of water pakken 🙂 Liefs, Nancy & Yuri

    thumb Yuri Lucassen
    4/18/2018

    5 star review  Zaterdag 14 april heb ik samen met mijn vrouw deelgenomen aan de bevallingscursus van Suzan Doeswijk. Ik moet bekennen dat zelfs ik als man veel opgestoken heb van deze bevallingscurcus. Zoals elke man in het goepje ging ik met lood in mijn schoenen erheen, maar heren ook voor jullie heeft ze tips om het jullie vrouw of vrinendin makkelijker te maken. Uiteindelijk heb ik een hele leuke middag gehad en heren geloof me....dat krijgen jullie ook als jullie naar deze cursus gaan.

    thumb Edwin Neijman
    4/17/2018

    5 star review  Zaterdag 14 april hebben mijn man en ik de eendaagse bevallingscursus van Suzan Doeswijk in Hoofddorp gevolgd en daar zijn we heel blij mee! Voor ons wordt het de eerste keer en het hele bevallen was eigenlijk nog een beetje onbekend, geen idee wat ons nou precies te wachten staat. Dat weten we uiteraard nog steeds niet, daar kun je je volgens mij nooit helemaal een voorstelling van maken, maar we hebben wél heel veel praktische tips gekregen en hebben nu het gevoel iets meer grip te hebben op wat komen gaat en dat is heel prettig! Suzan weet vrij direct een gezellige en open sfeer te creëren (zo knap hoe ze in no time al onze namen wist!) en met veel humor, geen zweverig gedoe en alleen wetenschappelijk gebaseerde kennis heeft ze ons heel veel bijgebracht. Zowel voor de mannen als de vrouwen was het gewoon een hele leuke dag!

    thumb Jolanda Neijman
    4/17/2018

    5 star review  Hallo allemaal ik ben Joyce... onbewust een alleenstaande moeder. Aan het begin van mijm zwangerschap heb ik temaken gehad met veel emoties en keuzes die gemaakt moesten worden en dan... naast een geschikte verloskundige zoeken is een bevallingscursus net zo belangrijk!! Dus ik heb heel google afgezocht naar een cursus voor alleenstaande mamas en dat vond ik niet makkelijk!! De ene cursus is gericht op jou en je partner de andere is weer erg zweverig... Ik wist wel dat ik niet blij zou worden van 10 avonden leuk in een klasje met allemaal happy stellen... Toen kwam mijn zusje met deze cursus die zij ook zelf heeft gedaan maar dan 6 weken. En heeft Suzan een bericht gestuurd of zij iets wist. En of dat was... 1 dag en dan kon mijn bevallingspartner in dit geval mijn zus dus mee naar toe!! Deze cursus is zo duidelijk en met zo veel feiten dat het heel "tastbaar" maakt en je echt klaar maakt voor je bevalling!! Zo heeft de bevallingscursus waar ik zo tegen opzag mij zo zeker gemaakt en een fijne ervaring bezorgd waar ik met een heel goed gevoel op terug kijk!! Dank jewel Suzan voor deze fijne ervaring!!! Liefs Joyce

    thumb Joyce Riezeweide
    4/14/2018

    5 star review  Je bent in verwachting van je eerste kindje, zo onzeker en zo nieuw allemaal. Wat staat je allemaal te wachten rondom een zwangerschap en bevalling?? Zoveel vragen waar wij geen antwoord op hadden. Totdat een vriendin en collega aangaf dat er een cursus bestond genaamd 'Samen Bevallen'. Beide waren ze erg positief en enthousiast, waardoor mijn man en ik vonden dat we het zeker moesten proberen. Nou eenmaal gezocht op internet, kwam ik terecht bij Suzan in Hoofddorp. Eerste dinsdagavond, best spannend wat ons te wachten staat. "Goedenavond neem lekker een bakje thee of een kopje koffie" dat was Suzan. Het klonk direct heel vertrouwd. Daar zaten we dan met 5 andere koppels met de zelfde vragen. Eenmaal voorgesteld, kon de cursus dan officieel beginnen. Wat wij hebben mee gekregen van de cursus is met name de theorie rondom de zwangerschap, tijdens de bevalling en kraamtijd, dus voor de mannen don't worry�. Het heeft niets te maken met yoga of dat je moet liggen etc. Je leert samen verschillende ademhalingstechnieken en massages tijdens de bevalling. Zowel mijn partner en ik waren echt verrast. We zagen de dinsdagavond echt als een avondje uit. De tips hebben ons echt geholpen tijdens de bevalling. Ook al is een bevalling niet te plannen, het is wel fijn om te weten in welke fase je zit en wat je eraan kunt doen. Susan ontzettend bedankt voor alles en voor je oprechte interesse in ieder zijn zwangerschap en vragen. Liefs, Tuğba, Chaddad en Zayn

    thumb Tugba BayramAsbaa
    4/12/2018

    5 star review  Samen met mijn partner de ééndaagse bevallingscursus gedaan. Een uitstekende no-nonsens voorbereiding op de bevalling met veel (wetenschappelijke) informatie, tips en handvaten en gebracht met de nodige humor. Wij zijn er klaar voor!

    thumb Ingeborg Meester
    4/12/2018

    5 star review  24 maart was het zover, de bevallingscursus van 1 dag. Wat een gezellige dag was dat! Niets zweverigs of saai, juist heel erg leerzaam en interessant. Alle mannen/partners waren erbij en we hebben ontzettend gelachen. Ik ben zwanger van m'n tweede, maar deze cursus is echt de moeite waard. Een goede opfrisser en toch heb ik nog veel nieuwe dingen geleerd. Suzan heeft zo enorm veel kennis en je blijft geboeid tot aan het einde. Ik heb zelf vooral bewondering voor alle namen die zij direct onthoud. Hele persoonlijke, laagdrempelige, grappige en leerzame cursus. Alles is keurig verzorgd...Kortom een aanrader!

    thumb Joyce van Tol
    4/09/2018

    5 star review  24 maart hebben mijn man en ik de 1-daagse cursus gevolgd. Ik ben zwanger van onze tweede en wij hebben het idee beter voorbereid te zijn en beter geïnformeerd dan bij de eerste. De cursus was samen met meerdere koppels en Suzan zorgde gelijk voor een relaxte sfeer waarin veel werd gelachen. De dag was vol informatie en tips en trucs en de partners werden er net zoveel bij betrokken. Voor wie bang is voor matjes en zweverigheid, deze cursus is het tegenovergestelde. Een absolute aanrader!

    thumb Stephany Randsdorp
    4/04/2018

    5 star review  uitstekend levending fast track cursus. vaders helemaal betrokken op elke stap. veel detailen over het lichaam, tips en tricks... aan het eind van de dag step je uit met rust en vertrouw dat je kan de bevalling goed behandelen 😉

    thumb Julie Richard
    3/25/2018

    5 star review  Papa's, deze is voor jullie.......Er is niemand die hier minder zin in had dan ik. Om op m'n zaterdag op yoga matjes te liggen huffen en puffen. Maar beste (toekomstige) vaders, zo zit deze cursus totaaaal niet in elkaar. Ik heb de cursus doorlopen en het is oprecht het beste wat ik kon doen voor mijn vriendin en mijn kind. De cursus wordt logisch, duidelijk en met veel humor gegeven dus zeer zeker een aanrader. Simpel gezegd.... Knowlegde is power.

    thumb Cefas Valdink
    3/24/2018

    5 star review  Bevallingcursus voor een dag... en dan als man wordt er toch een beetje verwacht dat je mee gaat... pfff het eerste wat je dan denkt: puffen, zweverig en vooral heeeeel erg op de vrouw gericht. Wat ben ik blij verrast! Niets van dat alles, heerlijk ontspannen en ongedwongen sfeer. Lekker hoog tempo en helemaal niet zweverig!! Een echte super cursus en erg leerzaam, ook voor de man! Als ik ooit een cursus aan zou raden dan is deze, bedankt! Groet Jochem Bonne

    thumb Jochem Bonne
    3/04/2018

    5 star review  Op 24 februari jl. samen deze cursus gevolgd en zoals van tevoren beloofd, niet zweverig of vaag! Suzan gaat op een vlotte en prettige (en ook humoristische) manier door de verschillende fasen/stappen van de bevalling heen met erg bruikbare tips en wetenschappelijk onderbouwde feiten. Zelfs vriendlief, die er in eerste instantie een beetje tegenop zag, zei in de auto terug naar huis: 'ik heb het idee dat ik weet wat me te doen staat als het eenmaal zo ver is' Erg geruststellend, dus bedankt Suzan! We hebben het gevoel dat we er helemaal klaar voor zijn.

    thumb Melanie Donkers
    3/04/2018

    5 star review  Na enkele gesprekken en flink wat discussie besloten we voor een zwangerschapscursus te gaan... Na uitgebreid advies van Suzan over welke cursus de beste zou zijn hebben we gekozen voor samen bevallen in 1 dag... Beide nieuwsgierig, licht sceptisch of het wat voor ons zou zijn waren we bij binnenkomst gelijk om. Wat een heerlijke warme sfeer. Suzan laat je je gelijk op je gemak voelen. Tijdens de training is het erg gericht op wetenschappelijke info en de theorie is goed uitgelegd. Ook zijn de praktische tips die je niet leest in boeken zeer waardevol. Van vreselijk zenuwachtig voor de bevalling naar strijdlustig. Wat een dag cursus wel niet kan doen. Ik kan deze cursus aan iedereen aanraden of je nou zwanger bent van de 1e, de 2e of de 5e deze cursus heeft altijd een meerwaarde. Suzan bedankt! Groetjes Marjolein & Reza

    thumb Marjolein Bosschieter
    2/24/2018

    5 star review  Vandaag een super leerzame cursus gehad bij Suzan! Leuke dag en veel goede tips! Het is de tweede keer, maar ik weet nu veel meer dan bij m’n eerste bevalling. Ik zie er een stuk minder tegenop �

    thumb Marieke Nauta
    2/24/2018

    5 star review  Vandaag weer een fijne cursusdag gehad. Een hele goede opfrissing; klaar voor ons tweede wonder! Bedankt Suzan, je bent een topper!

    thumb Anneloes Otte-Derks
    2/17/2018
  • 5 star review  3 februari hebben mijn lief en ik de eendaagse bevallingscursus van Suzan gevolgd in het waterland ziekenhuis in Purmerend. Voor ons is bevallen niet meer nieuw, wij verwachten in maart ons 3de wonder, maar de laatste is wel al bijna 5 jaar geleden geboren dus een opfris cursus is zeer welkom. En daarvoor waren we hier perfect op onze plek. Van alles van zwangerschap tot vlak na de bevalling komt hier kort, bondig en helder aan bod. Met humor en zonder poespas. Én niet geheel onbelangrijk (vooral voor de papa's) niet zweverig en alles wetenschappelijk onderbouwd. Kortom, aanrader voor nieuwe ouders die een kort en bondige cursus beamen en ideaal als opfriscursus!

    thumb Lotje van Vuuren
    2/14/2018

    5 star review  Bevallingscursus in 1 dag gedaan. Leerzaam, veel nieuwe dingen geleerd, compacte dag, precies goed en ik hoop dat we nu goed zijn voorbereid!

    thumb Suzan Oudhuis
    2/04/2018

    5 star review  Wij hebben de cursus van Suzan op 13 januari 2018 bijgewoond. Wat een top cursus en gezellige dag. Suzan weet iedereen van begin tot eind erbij te houden met haar humorvolle uitleg. Op sommige momenten lijkt bevallen zelfs een makkie. Ik ben in ieder geval gerustgesteld door de handige tips en tricks en hoop dat ik daar veel baat bij heb straks bij de bevalling. Suzan ga zo door!

    thumb Stephanie Dreyer
    1/21/2018

    5 star review  Een super leuke en leerzame cursus. Veel inter actie om de aandacht vast te houden. Echt een aanrader.

    thumb Melanie Weening
    1/13/2018

    5 star review  Op aanraden van een vriendin vandaag de bevallingscursus van 1 dag voor stellen gevolgd. Suzan wist meteen van iedereen de naam, wat de rest van de dag extra persoonlijk maakte. In de informatietekst wordt beloofd: "Tijdens deze cursus komen verschillende onderwerpen aan bod, zodat jullie samen goed voorbereid zijn op wat komen gaat." En volgens mij is dat goed gelukt! Hoewel het vooral theorie was, hoefde we ons niet te vervelen en bleven we steeds geboeid. Stellingen werden besproken, meningen werden gedeeld en omdat er een heel ontspannen sfeer heerste in de groep had ik ook het gevoel dat je kon zeggen wat je vindt/voelt en alles kon vragen. Ik zal deze cursus (of een andere variant van Suzan) in de toekomst zeker aanraden bij anderen.

    thumb Corinne de Groot
    1/13/2018

    5 star review  Vandaag de bevallingscursus van 1 dag gehad. Daar kon ik mijn man nog wel mee naartoe slepen. En wat waren we beide enthousiast (en dat al in de pauze). Het is een leerzame en leuke cursus. Luchtig, indd no nonsens met lekker wat humor. Zo blijft je aandacht erbij. En wordt op de juiste manier door Suzan verteld waardoor het goed blijft hangen. Wij zijn beide enorm blij dat we deze cursus hebben gedaan. Zo heeft mijn man ook handgrepen wat te doen, of juist niet! 😉 Bedankt Suzan! Op naar de grote dag! Groetjes Raymond en Katinka

    thumb Katinka Van Tongeren van Elst
    1/13/2018

    5 star review  Super leerzaam en leuk! Met een flinke dosis humor !

    thumb Wendy Smit
    1/13/2018

    5 star review  Veel geleerd tijdens deze praktische cursus 'Samen Bevallen'. Wat we vooral heel fijn vonden was het interactieve karakter, waardoor we veel hebben geleerd. De cursus heeft ons klaargestoomd voor de bevalling! Wat ook een groot pluspunt is, is dat de man weet wat hij kan doen om de vrouw te ondersteunen en bij te staan!

    thumb Alexander Blesgraaf
    1/08/2018

    5 star review  Afgelopen weken hebben wij de cursus samen bevallen gevolgd. In het begin was mijn man wel sceptisch maar uiteindelijk vond ook hij het erg leerzaam. De cursus was inhoudelijk erg interessant. Er waren serieuze gesprekken maar er was altijd ruimte voor een grap tussen door. Wij hebben deze cursus als zeer prettig en leerzaam ervaren en raden het ieder aanstaand stel aan om deze cursus te gaan volgen. Liefs Leon en Sylvia

    thumb Sylvia Koolbergen-de Bruijn
    12/18/2017

    5 star review  Een geweldige cursus voor aanstaande ouders. De theorie was absoluut niet saai, want we hebben ook de reden geleerd waarom. Het is interactief maar zonder yogamat. 🙂 Het is ook vol met humor, dus echt een aanrader ook voor de mannen. De tijd vliegtvoorbij (zelfs al zijn het 6 avonden). Je krijgt heel veel praktische tips dus aan het eind heb je echt het gevoel dat je beter voorbereid bent. Suzan is echt een expert op het gebied met heel veel ervaring, dus je kan haar echt vertrouwen. Zij is heel aardig en zij betrekt iedereen bij de cursus. We kijken uit naar de terugkomdag.

    thumb Nikolett Szatmari
    12/18/2017

    4 star review  Hele leuke cursus met een super enthousiaste leidster. Vooral geleerd hoe nuchter en positief om te gaan met de bevalling. Nog even en dan kunnen we dit hopelijk ook samen toepassen. Onwijs bedankt voor de leuke lessen de afgelopen weken.

    thumb Patricia Smit-schluter
    12/17/2017

    5 star review  Wat een leuke cursus; een echte aanrader! Suzan geeft tijdens de bevallingscursus in 1 dag op een humoristische en nuchtere manier veel informatie over de bevalling. Tijdens deze cursus hoor je alles wat je wilt weten... Tevens is er genoeg ruimte voor het stellen van vragen en interactie met de andere deelnemers. Deze cursus is een goede aanvulling op de informatieavonden die in het ziekenhuis worden aangeboden. Leuk voor mama én papa-in-spé.

    thumb Ingrid Stokman-Kool
    12/07/2017

    5 star review  Super tevreden met deze cursus. Erg informatief en niet dat zweverige waar ik bang voor was. Mijn vriend heeft er ook veel van opgestoken en het was alles behalve dan saai. Super vermaakt en gelachen. Ontspannen zweer, een echte aanrader � �

    thumb Geraldine Dutman
    10/22/2017

    5 star review  Afgelopen 7 weken bij Suzanne een superleuke tijd gehad. Ze vertelt vol enthousiasme, met een grote dosis humor, de ins en outs van wat je te wachten staat bij de bevalling. Wij hebben er in ieder geval veel plezier van gehad. Suzanne bedankt en ga zo door!

    thumb Vincent Captein
    10/21/2017

    5 star review  Ik heb samen met mijn man de bevallingscursus gevolgd en we vonden het heel leerzaam en gezellig. Nog een paar weken wachten en dan kunnen we de tips echt gaan gebruiken! 😀

    thumb Laura Mecredy
    10/21/2017

    5 star review  In eerste instantie was ik erg pessimistisch over bevallingscursussen, dacht dat het erg zweverig zou zijn of juist erg saai. Deze cursus (van 1 dag) is geen van beide. Wordt met veel humor gegeven zonder de essentie van de cursus te verliezen. Ging weg met een geruststellend gevoel en kan iedereen deze cursus aanraden.

    thumb Leila Bessais
    10/14/2017
  • 5 star review  We hebben deelgenomen aan de bevallingscursus voor 1 dag in het ziekenhuis in Purmerend. Van 10.30 - 14.30 leer je op een no-nonsense manier hoe je kunt "voorbereiden" op je bevalling en wat je kunt verwachten. Als je zwanger bent van een eerste kindje is deze dag echt een aanrader. Geen zweverig gedoe met matjes of puffen maar interactief en betrokken met veel humor! Er was genoeg ruimte om vragen te stellen en de tijd vloog voorbij.

    thumb Oriana Elerie
    10/14/2017

    5 star review  Ja, dit was precies wat wij zochten! Een relaxte sfeer vanaf het begin. Geen gezweef op yogamatjes en puffen op de maat van kortjakje, maar precies zoals Suzan het zelf al zegt: een no-nonsense cursus met een dosis humor. Ze maakt het niet mooier dan het is, maar geeft duidelijke tips en trics waar we naar verwachting ook echt iets aan gaan hebben. Een flinke dosis theorie, gebracht op een vlotte manier. Ze heeft mij echt een gevoel van vertrouwen en kracht in mijn eigen lijf weten te geven. Daar ben ik ontzettend blij mee. Ook voor mijn vriend was het waardevol om aanwezig te zijn. Naar eigen zeggen is zijn eigen rol bij de bevalling nu veel duidelijker voor hem, waardoor ook hij er een stuk minder tegenop ziet. Suzan, je hebt het voor elkaar gekregen, wij gaan met vertrouwen de komende tijd tegemoet en zullen zeker laten weten hoe het is verlopen! Voor iedereen die nog twijfelt... schrijf je in, dit is echt een hele fijne voorbereiding op de bevalling!

    thumb Annemiek Hiemstra
    10/14/2017

    5 star review  Eendaagse cursus gevolgd. Praktisch, leerzaam, interactief en concrete tips. Alle vooroordelen van een "puf" klasje zijn hier niet van toepassing. Bedankt!

    thumb Tamar van Monski
    10/09/2017

    5 star review  Leuk voor zwangere en partner. Echt een aanrader.

    thumb Linda de Jong
    10/08/2017

    5 star review  Vandaag de bevallingscursus in 1 dag gevolgd. Wat was het leuk! Een interactieve, informatieve en gezellige dag. Veel geleerd, wat ik zelf erg fijn vindt. Zo'n eerste keer bevallen is spannend en dankzij Suzan snap ik meer wat er gaat gebeuren en hoop ik hier op het moment supreme meer op in te kunnen spelen. Hartelijk dank!

    thumb Carina Cabout-Kruger
    10/08/2017

    5 star review  De cursus gevolgd, mede op aanraden van onze buren. Ook hij was namelijk enthousiast en dat had vooral te maken met het feit dat het geen 'zweverige' cursus zou zijn. Hierdoor stond mijn vriend ook al iets positiever tegenover het 7 keer!!! 😉 meegaan naar een zwangerschapscursus. Het was inderdaad niet wat je er van tevoren bij bedenkt, het was gezellig, goede sfeer en een heleboel nuttige informatie die we kregen over zwangerschap, bevalling en periode erna. Suzan brengt het erg duidelijk en met humor, waardoor het ook boeiend bleef. Daarnaast met de andere koppels ook erg kunnen lachen, want dat je nog niet alles weet zo bij een eerste, was al heel snel duidelijk en ook daarom was de cursus geen overbodige luxe. 😀 Suzan, wij zijn inmiddels trotse ouders, maar nogmaals heel erg bedankt!

    thumb Patricia Louter
    9/14/2017

    5 star review  Na het gehoord te hebben van vrienden over deze cursus van 7 avonden en mijn man er uiteindelijk toch van overtuigd te hebben mee te gaan, begonnen we aan deze cursus. Mijn partner wist niet wat zich te wachten stond en had er eigenlijk niet veel zin in. Was bang dat het toch allemaal wat te "zweverig" was. Maar al snel bleek daar niks van waar. Suzan gaf onze groep 7 avonden lang, dmv een hoop humor, plezier en warmte goede en handige informatie over hoe het allemaal werkt en een goede houvast voor de bevalling. De partners worden er op een leuke manier bij betrokken. Wat maakte dat mijn partner alweer zin had om naar de volgende cursus avond te gaan. We hebben er beide een hoop van geleerd en gaan vol vertrouwen de bevalling tegemoet. Echt een aanrader dus!

    thumb Lisa Knol-Grijsen
    9/11/2017

    5 star review  "Welkom...pak lekker koffie/thee of water..." Zo begon iedere cursusavond steevast op de dinsdagavond. Samen met mijn man vol goede moed ons opgegeven voor de cursus Samen Bevallen om goed voorbereidt te zijn voor wat zou gaan komen. Na het rondje hoe de week ons was vergaan, volgde iedere avond een nieuw stuk theoretische kennis over hoe de bevalling verloopt (hormonaal dan...) Door middel van afwisselende werkvormen en daarbij de interacties met ons, maakt dat wij iedereen deze cursus aan kunnen raden. Vooral als je je wilt richten op de kennis i.p.v. praktische uitvoering (zoals bijvoorbeeld yoga of samen puffen). Dat deel is (vaak ten genoegen van de (mannelijke) partners) maar klein van stuk. Een aantal puftechnieken en wat pijnverlichtende massage grepen zijn ongeveer de enige praktische handelingen wat deze avonden passeerde. Daarnaast wordt deze cursus gebracht in een relaxte sfeer en met een goede dosis humor. Inmiddels zijn wij bevallen van een prachtige zoon en heeft de informatie van deze cursus eraan bijgedragen dat ik (ongeveer) wist wat er ging komen en heeft de "hap lucht.. K... techniek" mij super geholpen. Suzan ontzettend bedankt voor alle nuttige en zinvolle informatie en tips die een waardevolle bijdrage hebben geleverd tijdens onze bevalling. Liefs Dennie en Jolanda Wellerdieck.

    thumb Jolanda Keff
    9/11/2017

    5 star review  Deze zomer de bevallingscursus van 7 avonden gedaan. Aanrader!! We hebben erg veel geleerd, maar vooral ook veel gelachen. Suzan begeleidt de cursus op een nuchtere, luchtige en humoristische manier waardoor je er iedere week weer vol nieuwsgierigheid naartoe gaat en met en dosis kennis naar huis. Zeker doen wanneer je graag meer kennis wilt over het proces van je bevalling en bruikbare tips om deze 'dragelijker' te maken, maar niet zit te wachten op yogamatjes en puf lessen ;-). Mijn man en ik gaan na deze cursus te hebben gevolgd de bevalling vol vertrouwen tegemoet, kom maar op!

    thumb Marianne Vermeulen
    9/11/2017

    4 star review  Supercursus, alles ging lekker vlot, werd goed uitgelegd en gepaard met de nodige humor, aanrader!

    thumb Sharon Laros
    9/10/2017

    5 star review  Informatieve cursus met de nodige dosis humor! Suzan deed het erg leuk en betrok de partners bij de diverse thema's die besproken worden zodat ook zij goed voorbereidt zijn en weten dat ze een belangrijke rol spelen tijdens de bevalling! Een aanrader!

    thumb Fabienne Van Der Linde-Ellermeijer
    9/06/2017

    5 star review  Het was geweldig super veel tips gehad en ook onwijs veel geleerd !! Ik beveel de cursus zeker aan voor nieuwe mama's en papa's to be !!! Dank je wel voor alles �

    thumb Silvana Dennis
    9/05/2017

    5 star review  Vandaag de 1 daagse bevallingscursus gevolgd bij Suzan. Wat een aanrader! Op een leuke en ontspannen manier leidt ze je door het hele bevallingsproces heen. Wij weten nu wat ons te wachten staat en hoe het allemaal gaat verlopen. Ook als het even anders gaat dan volgens planning. Ook mijn vriend was enthousiast over de cursus. We hebben hele handige en bruikbare tips gekregen. Ee gaan een stuk zelfverzekerder de bevalling tegemoet dankzij de bijdrage van Suzan. Bedankt hiervoor! Groetjes Peter en Nancy

    thumb Nancy Beuving
    8/26/2017

    5 star review  Ik heb samen met mijn partner de samen bevallen cursus van 7 avonden gevolgd. Een erg leuke en leerzame cursus voor beide! Veel interessante informatie wat je niet zo snel in de boeken leest en met een grapje hier en daar tussendoor maakt het erg gezellig en zorgt ervoor dat je aandachtig luistert van het begin tot het eind. Ik kan niet wachten voor de terugkom dag!! Zeker een aanrader als je geen ouderwetse pufclub wilt volgen��.

    thumb Laura Berghoef
    7/27/2017

    5 star review  Afgelopen zaterdag hebben mijn vriend en ik de bevallingscursus van één dag gevolgd. Echt een aanrader voor een ieder die geen zin heeft in wekelijkse bijeenkomsten, maar op een leuke, ongedwongen manier in één dag toch alle tips & trics wil horen om zich enigzins voor te kunnen bereiden op wat komen gaat. Suzan, de cursusleidster, doet dit op een ontzettend leuke, interactieve wijze met veel humor, waardoor het zelfs voor de heren een leuke dag is 🙂 Veel geleerd en veel gelachen, top!!

    thumb Ingrid Hansma
    7/24/2017

    5 star review  Vandaag (22 juli) de bevallingscursus in 1 dag gedaan. Wat hebben Joey en ik een top dag gehad! Zo ontzettend leerzaam, ontzettend gelachen en ik maak me nu een stuk minder druk om de bevalling. Met de handige tips van Suzan gaat het vast en zeker helemaal goed komen! Suzan, onwijs bedankt!! Ik ga deze cursus zeker aanbevelen aan mijn zwangere vriendinnen!

    thumb Simone van der Hoek
    7/22/2017
  • 5 star review  Super leuke leerzame en gezellige cursus!! Er is genoeg ruimte voor vragen, interactie met elkaar tips en trics! Ik kijk totaal ontspannen maar de bevalling uit! Het wordt hard werken maar dankzij de cursus genoeg dingen geleerd om aan vast te houden tijdens de bevalling! Topper!

    thumb Marianne de Vreugd
    7/14/2017

    5 star review  Veel dingen geleerd, veel gelachen maar vooral praktisch en bruikbaar.

    thumb Laure Hermans - D'haese
    6/28/2017

    5 star review  Op 17 juni deze cursus gevolgd, deze had ik al weken geleden "geboekt". Mn vriend vond het helemaal niks maar "gelukkig" was het 1 dag zei die. Wat heeft die gelachen tijdens de cursus (goh en hij had er geen zin in). We hebben zoveel dingen geleerd. Voor hem veel nieuwe dingen en voor mij dingen voor extra herhalingen en "ohja" momentjes. Er was heel veel interactie. De cursus werd super leuk gegeven, de tijd ging onwijs snel en we hebben veel geleerd. Laat die bevalling maar komen want wij zijn er klaar voor (uh naja nog heel even wachten tot 3 augustus eigenlijk haha)

    thumb Sylvana Beenen
    6/22/2017

    5 star review  Tussen de jungle van zwangerschapscursussen vond ik deze cursus van Suzan. Ik vond het leuk dat alle avonden voor stellen zijn en dat het niet alleen puffen en een soort yoga cursus is. Het was een duidelijke en heldere cursus. Veel theorie en tussendoor interactieve opdrachten. Ik en mijn man gaan nu veel zekerder de bevalling in. Je houdt er ook leuke contacten aan over met de medecursisten.

    thumb Stefanie Brouwer - Beckman
    6/19/2017

    5 star review  Lieve Suzan, Een bevallingscursus 1 dag en je man mee de hele dag. Nou voordat hij mee wilde moest ik ons opgeven en alles betalen, want hij zag zichzelf al zitten achter mij hele dag en puffen. Suzan zorgde binnen 5 min ervoor dat dit totaal niet ging gebeuren! De man en vrouw zijn 1 als het om de bevalling gaat en dat gevoel krijg je de hele cursus. Zoveel geleerd en zoveel tips dat wij helemaal niet meer kunnen wachten op onze kleine. Bedankt Susan en iedereen die moet bevallen zou bij jou op cursus moeten komen! Liefs Danny & Mandy

    thumb Mandy Leij
    6/19/2017

    5 star review  Ik ben zelf niet van de joga en elke week maar heen gaan. Daarom op zoek gegaan naar iets in 1 dag. Zag er best wel tegen op. Maar Suzan nam toch alles weg en bracht de cursus op een "mannelijke" manier. Veel wetenschap en statischtisch cijfers. Iets wat mij heel erg aanspreekt! Gelijk ook bij vrienden aangeraden! Suzan je deed het echt top! Heb er zeer van genoten en je maakte het lekker persoonlijk. Bedankt voor de heldere uitleg!

    thumb Jasper van der Werf
    5/25/2017

    5 star review  De dag cursus was zeer informatief, duidelijk en waardevol. Leuke afwisselende werkvormen met ruimte voor interactie en een grapje. Zeker aan te raden! Bedankt Suzan voor de leuke dag. Ik ga toch ook geruster en met meer vertrouwen de bevalling tegemoet.

    thumb Marijke Barnhoorn - de Boer
    5/20/2017

    5 star review  wat een top cursus was het. Ik keek er elke week weer naar uit om naar de cursus te gaan. De manier en de humor waarmee jij lest geeft, is echt leuk. En hoe je onze partners erbij betrekt kan ik alleen maar een dikke pluim geven. Dit is voor iedereen een aanrader. Bedankt voor 7 leuke lessen. Ik kijk nu al uit naar de terug kom dag.

    thumb Petra Houweling
    5/03/2017

    5 star review  Ik heb echt zoveel gehad aan deze cursus! De informatie was erg nuttig en de cursus zelf was interactief en leuk. Er was ruimte voor de vragen, maar er kon ook gelachen geworden. Ik keek er, ondanks mijn gigantische buik, elke week naar uit! ��

    thumb Tammy Knibbe van Driel
    5/01/2017

    5 star review  Mijn vriendin en ik hebben deelgenomen aan een 4 avond durende cursus. We hebben veel informatie, tips & tricks gekregen door o.a. met de andere stellen alles te kunnen bespreken. Omdat het voor ons het eerste kindje is, is het een hele nieuwe ervaring. De manier waarop de cursus wordt gegeven is totaal niet zwerig, en wordt de aanstaande papa er ook op een leuke manier bij betrokken. Wij gingen er met plezier heen en kwamen thuis met veel informatie, waar we het samen of met andere nog veel over hebben. Deze cursus is echt aan te raden voor aanstaande ouders! Wij willen nogmaals via deze weg Suzan bedanken voor de cursus!

    thumb Kevin Giesekam
    4/08/2017

    5 star review  Erg informatief en gezellig! We hebben deze cursus gevolgd bij ons eerste kindje en het is zo goed blijven hangen dat we er bij tweede ook weer baat bij hebben gehad. Zeker aan te raden!

    thumb Kristine Marinussen-Jeup
    3/27/2017

    5 star review  Nuttige informatie, gezellig/ informeel. Een goede voorbereiding is het halve werk! En het was een tijd om nooit te vergeten! Bedankt!

    thumb Rebecca de Palm-Sumter
    3/27/2017

    5 star review  Hele leuke cursus met goede informatie zowel voor de vrouw als voor de man. Het is een interactieve en positieve cursus met heel veel tips om de bevalling zo fijn en prettig mogelijk te laten verlopen. Deze tips krijg je ook nog nagestuurd per mail om nog eens rustig na te lezen. Alle aspecten worden besproken van beginfase tot eindfase. Mogelijkheden van pijnstilling, borst- en flesvoeding, kortom alles wat je wil weten of voorbereid de bevalling in te gaan! Wij kunnen het iedereen aanraden!

    thumb Eline van der Vlerk-Stor
    3/25/2017

    4 star review  Wij hebben de cursus als positief en informatief ervaren! Suzan is een fijne begeleidster die ervaring uitstraalt en je daardoor een vertrouwd gevoel geeft. Wij vonden het een gezellige cursus,

    thumb Solange Grosmann - van der Eerden
    3/22/2017

    5 star review  Super leuke cursus! Ons ingeschreven op aanraden van mijn collega die ook heel enthousiast was. Ik raad het ook echt iedereen aan, juist mensen die geen zin hebben in zweverig gedoe, graag ook iets leuks willen wat manlief ook interessant zal vinden en houden van humor! Ja ja een bevallingscursus en humor, jup! Ga zo door Suzan!

    thumb Laila Em - Ah
    2/25/2017

    5 star review  Ik vond de bevallingscursus (samen bevallen 1 dag) erg leuk, leerzaam en gezellig. Het nadeel is dat de cursus zo goed was, dat ik het nu na 4 jaar nog steeds weet en geen nieuwe cursus nodig heb! � Keep up the good work! �

    thumb Kim Warnink
    2/06/2017
  • 5 star review  Als er 6 � waren hadden wij deze gegeven. Wat een topper is Suzan. Een cursus waar je echt zo veel leert. Super veel handige informatie in een mega gezellige sfeer. Geen puffcursus of gekke verhalen maar gewoon duidelijke informatie. Wij hadden mega veel plezier tijdens de cursus en hebben ons elke week opnieuw verheugd om naar de bevallingscursus te gaan. Suzan is echt een schat van een mens. Zij leidt de cursus met veel humor en geeft duidelijke informatie. Bovenop krijg je heel veel handige tips en triks. Door deze cursus is mijn bevalling heel goed en soeppel verlopen. Ik wist precies wat ik wanneer moest doen. Als je zwanger bent is deze cursus een absolute aanraader!

    thumb Sina van Harn
    2/06/2017

    5 star review  ik vond het een erg leuke en leerzame cursus. heb het idee dat ik in een dag precies genoeg informatie heb kunnen krijgen om voorbereid de bevalling in te gaan! de cursus wordt op een leuke boeiende manier gegeven 🙂

    thumb Ronette Raaphorst - Rijff
    2/04/2017

    5 star review  Omdat het ons eerste kindje is wilde ik graag een bevallingscursus doen om wat tips en trics te krijgen voor straks tijdens de bevalling. Daarbij wilde ik wel kijken naar een cursus die ook voor een man leuk is. Via onze verloskundige praktijk werden wij gewezen op de Samen Bevallen cursus van Suzan. Na de informatie gelezen te hebben heb ik ons gelijk ingeschreven. Afgelopen zaterdag was het dan zo ver.. en de recensies zijn waar! Wat een leuke, spontane, interactieve cursus waarbij je echt de deur uit gaat en je ook daadwerkelijk wat geleerd heb. Niks geen zweverig gedoe, geen uren lange theorie maar een cursus waarbij je als cursisten ook betrokken wordt door middel van kleine opdrachten. Ook voor mannen is deze cursus echt een aanrader, de mannen worden er echt bij betrokken en zitten niet na een uur je al aan te kijken van nou moet dit. Mijn vriend ging echt naar huis met het idee dat hij er wat van opgestoken had, niet alleen met wat er allemaal bij komt kijken maar ook hoe hij mij straks het beste kan ondersteunen. Kortom; top cursus! En laat ik dan vooral niet vergeten te vermelden dat dat grotendeels komt door Suzan. Suzan is een open, spontane, lieve vrouw die weet waar ze het over heeft en dit op een leuke manier weet te vertellen. Geen lastige benamingen (zoals je veelal op internet vind) maar simpele uitleg, duidelijke voorbeelden en alles met een leuke dosis humor. Wij zijn er klaar voor, kom maar op kleintje!

    thumb Lina Wink
    1/15/2017

    5 star review  Een leerzame cursus voor zowel vrouw als man, met humor en leuke stellingen worden mannen goed betrokken bij de hele cursus. De tips gaan we goed bewaren voor als het zo ver is! We hebben een onwijs leuke dag gehad en ik zal deze cursus zeker aanbevelen!

    thumb Lisanne Hannema-Spaan
    1/15/2017

    4 star review  Hele leuke en leerzame cursusdag! Veel praktische tips, heel down to earth en met humor gebracht: een aanrader. Geeft veel rust en inzicht hoe we goed de bevalling in kunnen gaan.

    thumb Mariska Groen
    1/14/2017

    5 star review  Vandaag een leerzame en gezellige dag gehad. Ik vond het ook erg leuk dat ze de mannen er actief bij betrok. mijn man zei zelfs dat hij een leuke dag had gehad en dat wil wat zegen. Ik vond de cursus erg nuttig en ze liet ook genoeg ruimte voor humor. Deze cursus is zeker een aanrader.

    thumb Stacey Reijerse - Engel
    1/14/2017

    5 star review  Het is een hele leuke en luchtige cursus. Gelukkig niet zweverig, want daar zat ik niet op te wachten. Ook voor de mannen is het heel goed te doen, mijn man heeft er heel veel van geleerd en heeft mij dankzij de cursus heel goed kunnen bijstaan tijdens de bevalling.

    thumb Milika Noordermeer-Uitman
    12/18/2016

    5 star review  Hele fijne dag gehad. Geeft je tips en informatie waar je samen wat aan hebt en veel punten waar we nog niet aan hadden gedacht.

    thumb Mariëtte Moolhuizen-Weber
    12/15/2016

    5 star review  Ik vond t een leerzame maar zeker ook een leuke cursus. Fijn om alles door te nemen, ook hoe je t zo "aangenaam" mogelijk kunt maken. Een heel compleet verhaal in 1 middag. Hartelijk dank voor de cursus middag Suzan!

    thumb Myrna van Iperen
    10/19/2016

    5 star review  Praktische dag, veel afwisseling en lekker interactief. Zinvolle en nuttige info gehoord, ook bevestiging ontvangen op eerder opgedane informatie en vooral veel bruikbare tips, ook voor de man. Ja, wel wat ademhalingtips maar geen 'pufclub', echt kort en krachtig bij stil gestaan. Niets zweverig aan!

    thumb Linda Kortekaas
    10/11/2016

    5 star review  Zeer duidelijke en uitgebreide cursus. Zeker van toegevoegde waarde! Suzan, bedankt voor je duidelijke uitleg en gezellige sfeer met de groep!

    thumb Annelies Teekens
    10/08/2016

    5 star review  In juli 2016 hebben we de bevalcursus gevolgd. Ik wilde graag dat mijn vriend ook goed voorbereid zou zijn op de bevalling maar hij wilde er niet te veel tijd aan kwijt. Hij was nog wat voorbarig toen we gingen, maar na de zaterdag van de cursus was hij blij met alle weetjes. En ook ik had genoeg nieuws geleerd. Na de bevalling raad hij de cursus zelfs aan aan andere mannen, niet zweverig en met humor. Ondanks een heftige bevalling hebben we er veel aan gehad en wisten we goed waar we aan toe waren. Veel liefs de trotse ouders van Mint geboren 08.08.16

    thumb Simone Brouwer
    9/28/2016

    5 star review  Afgelopen zaterdag bevallen van onze gezonde zoon Joep. Ik heb ontzettend veel gehad aan de bevallingscursus van 1 dag. Wist goed wat me te wachten en wat ik in welke fase moest doen. Ook voor mijn man was elke fase goed te onderscheiden en wist wat zijn rol moest zijn. Bedankt! Groet Frank, Jessica en Joep

    thumb Jessica Schoehuijs
    8/16/2016

    4 star review  Vandaag de cursus van een dag gevolgd. Veel informatie gebracht op een luchtige en grappige manier. We hebben veel geleerd en gelachen! Zelfs mijn man vond het leuk

    thumb Ayla van Doorn - Stoelinga
    7/30/2016

    5 star review  Zojuist een super leuke cursus afgerond bij Suzan, waarin alles rondom de bevalling helemaal duidelijk wordt uitgelegd en de nodige ademhalingstechnieken zijn aangeleerd. In het begin nogal huiverig mijn vriend meegenomen maar vanaf de eerste bijeenkomst vond hij het al super interessant! De cursus maakt de hele bevalling een stukje duidelijker en geeft wat meer vertrouwen in jezelf en partner. Suzan doet het hartstikke leuk! Zeker aan te raden bij een eerste zwangerschap...

    thumb Loïs Piersma
    7/29/2016

    5 star review  Wij hebben met veel plezier en aandacht deze cursus gevolgd toen wij zwanger waren van ons eerste kindje, zelfs mijn man ging makkelijk mee (haha) en vond het ook echt interessant! Fijn dat de cursus zo interactief is, zo leer je elkaar beter kennen en wij voelden ons ook goed voorbereid op "de dag dat het gebeuren zal" 🙂 Suzan is een lieve, gezellige en betrokken vrouw, wij voelden ons meteen op ons gemak en de manier waarop ze de cursus geeft is in onze ogen perfect, feiten en geen zweverig gedoe 😉 Dus een echte aanrader!

    thumb Moniek Kinneging
    7/28/2016
  • 5 star review  De cursus is alweer klaar. Ik vond het een interactieve cursus met een goede combinatie van praktijk en theorie. Ook de heren werden actief betrokken op de cursus avonden en op deze manier kan je op een prettige en leerzame manier uitkijken naar de bevalling! Deze cursus is naar mijn mening een absolute aanrader!!

    thumb Steven van der Knaap
    7/26/2016

    5 star review  Samen bevallen is echt een hele leuke cursus voor zowel hem als haar. Niet alleen is de theorie duidelijk maar er zit ook veel humor bij en zo blijft het toch allemaal wat beter hangen! Alles wat je nodig hebt om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de grote bevalling komt aan bod.

    thumb Mylène van der Beek
    7/26/2016

    5 star review  Ik vond het een gezellige een leerzame cursus. Leuk om ook andere stellen te ontmoeten. Ondanks dat mijn bevalling heel anders liep dan het volgens de boeken gaat heb ik de puftechnieken en ademhalings oefeningen kunnen toepassen. Mijn man wist ook goed te helpen hierbij en was een enorme steun. Ik heb dan wel geen appeltaart kunnen bakken (inside joke) maar er wel eentje kunnen eten na het plaatsen van de ballon katheter. 😉 Suzan is een erg aardig, spontaan en vrolijk persoon die de informatie leuk overbrengt.

    thumb Sandra Van de Giessen-Schutte
    7/23/2016

    5 star review  Tijdens mijn zwangerschap zat ik niet te wachten op een puf cursus of iets zweverigs. Ook had ik niet zo'n zin om een wekelijkse verplichting aan te gaan voor een cursus. Via de verloskundige kwam ik terecht bij 'bevallen in 1 dag' en dit heeft mijn verwachtingen meer dan waargemaakt. Ik was erg nerveus voor een bevalling maar door de no-nonsense benadering en de duidelijke uitleg en feiten, verteld door iemand die merkbaar veel kennis van zaken heeft, ging ik naar buiten met een gevoel van "dit kan ik!" Uiteindelijk heb ik de kennis niet in praktijk hoeven brengen. Ik heb een keizersnede gehad omdat mijn dochter in stuit lag, maar de peace of mind die ik na deze cursus had was het meer dan waard.

    thumb Esther van Elteren
    7/22/2016

    5 star review  Gelukkig maar dat mijn man en ik deze cursus hebben gevolgd! Tijdens mijn supersnelle bevalling was ik blij dat ik, en anders mijn man, wist wat ik moest doen. Bedankt Suzan!

    thumb Tessel Rutten-den Boer
    7/13/2016

    5 star review  Wij hebben de cursus van 1 dag gevolgd en zijn super tevreden. De cursus was heerlijk NIET zweverig, gezellig, interactief en natuurlijk leerzaam! Leuk voor de man en de vrouw 🙂

    thumb Emilia Eigenhuis-Meuleman
    4/02/2016

    5 star review  Gisteravond de mini cursus afgesloten, super veel tips gehad waar je écht wat aan hebt!!! Down to earth, met humor, veel 'waarom werkt het eigenlijk zo' info en voor mannen absoluut geen straf 😉 Twijfel je nog of je moet gaan: doen!!!

    thumb Suzanne van der Vlies - de Vries
    2/13/2016

    5 star review  Wij hebben samen de cusus bevallen- No Nonsens- gedaan. Voor iedereen is het natuurlijk anders, maar ik had behoefte aan een paar tools. Ik weet nu alles wat ik moet weten. Wij verwachten een tweeling en hier werd ook uitgebreid opin gegaan. Kleine groepjes en uitgebreid tijd voor vragen. Blij dat we dit gedaan hebben.

    thumb Jessica Kamphuis
    2/08/2016

    5 star review  Samenbevallingscursus is iedereen aan te raden. Als je goed voorbereid wilt zijn op de bevalling. Suzan brengt dit op een leuke spontane manier met handige tips, trucjes en voorbeelden. Wij kijken terug op een prettige en relaxte bevalling. Met dank aan, het geen Suzan ons bij bracht in de cursus samen bevallen.

    thumb Samantha Kroon
    1/07/2016

    5 star review  Wij hebben de dag cursus gedaan ter voorbereiding op de geboorte, het was heel duidelijk, gezellig en leerzaamheid beide. Suzan heeft enorm veel kennis en ervaring en brengt dit heel goed en gelukkig ook met wat humor over!!!

    thumb Kim Van Dommelen-Blok
    1/07/2016

    5 star review  Ik heb samen met mijn partner de cursus Samen Bevallen gevolgd. Het is een hele leuke & informatieve cursus voor de voorbereiding op de bevalling! Je krijgt goede tips en de cursus wordt op een leuke manier gegeven. Aan de partners wordt ook gedacht, voor hen is het ook echt leuk! En je komt natuurlijk in contact met anderen die in hetzelfde schuitje zitten. Het is leuk om verhalen uit te wisselen!

    thumb Renate Choi Hoogeveen
    1/06/2016

    5 star review  Aanrader de bevallingscursus van 1 dag! Krijgt van ons 5 sterren. Een informatieve, interactieve, nuttige, leuke en vooral ook gezellige dag gehad! Dank daarvoor Susan

    thumb Marina Kempen
    1/05/2016

    5 star review  Heel leerzaam en gezellig!

    thumb Myrna Nooij van Beers
    1/05/2016

    5 star review  Wij hebben de verkorte cursus samen bevallen gevolgd. In de cursus veel geleerd vooral mijn man vond het erg fijn. Door de tips die ze gaf vrij vlekkeloos door de bevalling gelopen. Inmiddels is ons zoontje alweer een maand oud. Wij zouden zo nog een keer gaan bij eventueel een tweede.

    thumb Daphne van der Velde
    1/04/2016

    5 star review  Ik heb de verkorte cursus samen bevallen gevolgd samen met mijn man en kan het iedereen aanbevelen die niet van een zweverige spirituele aanpak houdt. Ook wordt je partner er heel leuk bij betrokken. Mijn man vond het super leerzaam en is uiteindelijk heel betrokken bij mijn bevalling geweest! En inmiddels genieten wij heerlijk van ons 1 maand oude zoontje Devi!

    thumb Liselotte Muller-Heeres
    1/04/2016

    5 star review  Wij hebben de bevallingscursus van 1 dag gevolgd. Het was een informatieve en interactieve cursus. Vooral de afwisseling met verschillende werkvormen vonden wij erg prettig, wij zijn doeners. Mede dankzij de informatie in deze cursus heb ik een super fijne bevalling gehad en kon mijn man mij heel goed ondersteunen. De informatie geeft voldoende kennis voor een 1e kindje, maar ook als opfrisser voor een volgend kindje is de cursus uitermate geschikt. Vaders worden er op een hele leuke manier bij betrokken.

    thumb Lydia van Zoomeren-Falize
    1/04/2016
  • 5 star review  Ik zou het elke aanstaande moeder aanbevelen. Het is kort, nuttig en een echt no nonsense cursus , met voldoende tips en trucs en bovendien gezellig ook. Zelfs voor mannen 🙂

    thumb Vera Milisavljevic
    1/03/2016

    4 star review  Leuke cursus gehad in juni j.l. Handige tips en leuk georganiseerd! was erg gezellig.

    thumb Diana Molenaar
    1/03/2016

    5 star review  Hele leuke en leerzame dag gehad! Niet alleen thuis gekomen met veel tips & tricks maar ook met vele leuke weetjes! Suzan is erg leuke en toegankelijke vrouw die voor zowel de aanstaande moeders als vaders er een leuke dag van maken!

    thumb Jeanette van der Laan
    1/03/2016

    5 star review  Top cursus! Het was een gezellige, leuke (zelfs voor de mannen ;-)) informatieve en interactieve dag!

    thumb Jeroen Derkse
    1/03/2016

    5 star review  Gelukkig maar dat mijn man en ik deze cursus hebben gevolgd! Tijdens mijn supersnelle bevalling was ik blij dat ik, en anders mijn man, wist wat ik moest doen. Bedankt Suzan!

    thumb Tessel Rutten-den Boer
    7/13/2016

    5 star review  Wij hebben de cursus van 1 dag gevolgd en zijn super tevreden. De cursus was heerlijk NIET zweverig, gezellig, interactief en natuurlijk leerzaam! Leuk voor de man en de vrouw 🙂

    thumb Emilia Eigenhuis-Meuleman
    4/02/2016

    5 star review  Gisteravond de mini cursus afgesloten, super veel tips gehad waar je écht wat aan hebt!!! Down to earth, met humor, veel 'waarom werkt het eigenlijk zo' info en voor mannen absoluut geen straf 😉 Twijfel je nog of je moet gaan: doen!!!

    thumb Suzanne van der Vlies - de Vries
    2/13/2016

    5 star review  Wij hebben samen de cusus bevallen- No Nonsens- gedaan. Voor iedereen is het natuurlijk anders, maar ik had behoefte aan een paar tools. Ik weet nu alles wat ik moet weten. Wij verwachten een tweeling en hier werd ook uitgebreid opin gegaan. Kleine groepjes en uitgebreid tijd voor vragen. Blij dat we dit gedaan hebben.

    thumb Jessica Kamphuis
    2/08/2016

    5 star review  Samenbevallingscursus is iedereen aan te raden. Als je goed voorbereid wilt zijn op de bevalling. Suzan brengt dit op een leuke spontane manier met handige tips, trucjes en voorbeelden. Wij kijken terug op een prettige en relaxte bevalling. Met dank aan, het geen Suzan ons bij bracht in de cursus samen bevallen.

    thumb Samantha Kroon
    1/07/2016

    5 star review  Wij hebben de dag cursus gedaan ter voorbereiding op de geboorte, het was heel duidelijk, gezellig en leerzaamheid beide. Suzan heeft enorm veel kennis en ervaring en brengt dit heel goed en gelukkig ook met wat humor over!!!

    thumb Kim Van Dommelen-Blok
    1/07/2016

    5 star review  Ik heb samen met mijn partner de cursus Samen Bevallen gevolgd. Het is een hele leuke & informatieve cursus voor de voorbereiding op de bevalling! Je krijgt goede tips en de cursus wordt op een leuke manier gegeven. Aan de partners wordt ook gedacht, voor hen is het ook echt leuk! En je komt natuurlijk in contact met anderen die in hetzelfde schuitje zitten. Het is leuk om verhalen uit te wisselen!

    thumb Renate Choi Hoogeveen
    1/06/2016

    5 star review  Aanrader de bevallingscursus van 1 dag! Krijgt van ons 5 sterren. Een informatieve, interactieve, nuttige, leuke en vooral ook gezellige dag gehad! Dank daarvoor Susan

    thumb Marina Kempen
    1/05/2016

    5 star review  Heel leerzaam en gezellig!

    thumb Myrna Nooij van Beers
    1/05/2016

    5 star review  Wij hebben de verkorte cursus samen bevallen gevolgd. In de cursus veel geleerd vooral mijn man vond het erg fijn. Door de tips die ze gaf vrij vlekkeloos door de bevalling gelopen. Inmiddels is ons zoontje alweer een maand oud. Wij zouden zo nog een keer gaan bij eventueel een tweede.

    thumb Daphne van der Velde
    1/04/2016

    5 star review  Ik heb de verkorte cursus samen bevallen gevolgd samen met mijn man en kan het iedereen aanbevelen die niet van een zweverige spirituele aanpak houdt. Ook wordt je partner er heel leuk bij betrokken. Mijn man vond het super leerzaam en is uiteindelijk heel betrokken bij mijn bevalling geweest! En inmiddels genieten wij heerlijk van ons 1 maand oude zoontje Devi!

    thumb Liselotte Muller-Heeres
    1/04/2016

    5 star review  Wij hebben de bevallingscursus van 1 dag gevolgd. Het was een informatieve en interactieve cursus. Vooral de afwisseling met verschillende werkvormen vonden wij erg prettig, wij zijn doeners. Mede dankzij de informatie in deze cursus heb ik een super fijne bevalling gehad en kon mijn man mij heel goed ondersteunen. De informatie geeft voldoende kennis voor een 1e kindje, maar ook als opfrisser voor een volgend kindje is de cursus uitermate geschikt. Vaders worden er op een hele leuke manier bij betrokken.

    thumb Lydia van Zoomeren-Falize
    1/04/2016